Suomalaisesta metsästä kertovan dokumenttielokuvan pääosissa ovat metsän asukkaat itse.


21.12.2012 | Elokuva

Metsän tarina

Metsän tarina on koko perheen dokumenttielokuva suomalaisesta metsästä, sen värikkäästä ja monimuotoisesta elämästä. Pääosassa on metsä itse lukuisine asukkaineen: karhut ja hirvet, käärmeet ja pöllöt, muurahaiset, sammakot ja liito-oravat ja monet muut.
 
Keskeisessä roolissa ovat myös satojen vuosien ikäiset puut. Yhä edelleen aarniometsä on vaikuttava elämys ja antaa meille syyn kunnioittaa metsäluontoa kuten entisaikojen aikalaiset tekivät.

Metsässä nuotion ääressä on aina kerrottu ja kuunneltu tarinoita ajasta, jolloin suomalaiset palvoivat suuria metsän jumalia hiidellä ja uskoivat maahisiin, menninkäisiin ja muihin metsänhaltijoihin. Myös metsän eläimiä kunnioitettiin, niillä uskottiin olevan inhimillisiä ominaisuuksia ja niistä kerrottiin satuja ja tarinoita.

– Haluan näyttää lapsille ja nuorille, tuleville sukupolville, elokuvan, joka saa heidät kaipaamaan metsäretkelle, tutkimusmatkalle näkemään ja kuulemaan avoimin silmin ja korvin, ohjaaja Ville Suhonen kertoo.

Elokuva syntyi luontokuvaajien Hannu Siitosen ja Mikko Pölläsen, leikkaaja/ohjaaja Kim Saarniluodon sekä käsikirjoittaja/ohjaaja Ville Suhosen yhteistyön tuloksena. Siitonen muistetaan myös huippu-urheilijana 1970-luvulla. Hän oli keihäänheiton ykkösnimiä ja voitti euroopan mestaruuden Roomassa 1974 sekä Olympiahopeaa Montrealissa 1976. (tj)

Metsän tarina, ensi-ilta Kinopalatsissa perjantaina 28. joulukuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti