Kaija Koo heittää keikan Venus Nightlife -yökerhossa. (© Warner Music Finland)


08.11.2013 | Keikka

Peilipallot vain jäätä suitsuttaa

Kaikki tuntevat Kaija Koon tarinan, mutta moniko muistaa Steel Cityä, eli sitä discopopryhmää, josta suosikkiartisti uransa aloitti?

Muisteluun on syynsä sillä Steel Cityn muista muusikoista esimerkiksi Risto Asikainen on sittemmin tehnyt mittavan uran suomalaisessa musiikkibisneksessä, näkyvimmin Nylon Beatin taustoilla.

Steel City oli sitä bändisukupolvea, jota rocklehdistö ei juuri noteerannut. Ei omana aikanaan, eikä nykyhetkessä. Se soitti häpeilemättömän kaupallista klubimusaa, jolle aitouskriteerit tai "sanoma" eivät sittenkään olleet ykkösasioita. Tanssirytmit olivat päivän sana, 1970-luvun jälkipuoliskon discosävyistä suomalaiseen makuun jalostettuna. Collegepaidat ja minivoguet saivat kyytiä kuten Seis-hitin tv-tallenteelta on havaittavissa.

Seis on sittemmin remixattu 2000-luvun makutottumuksia noudattaen. Asetelma on jännittävä. Onko kyseessä jäätävä hipsteri-ironia vai vilpitön Steel Cityn pioneerityön arvostaminen? Vaiko molemmat vaihtoehdoista? Suomipopin ja klubirytmien rajapinnalla kaikki on mahdollista. (jn)

Kaija Koo. Venus Nightlife perjantai 8. marraskuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti