04.10.2002 | Jääkiekko

Perinteen paino

Viime syksy oli turkulaiselle kiekkofanille synkkä. Vielä keväällä TPS näytti olevan matkalla kohti neljättä mestaruutta, mutta kesän muuttoaalto Pohjois-Amerikkaan käänsi kaiken päälaelleen. Alkukausi oli täydellinen fiasko ja muutamasta hyvästä vahvistuksesta huolimatta turkulaiset huomasivat kauden päätteeksi jääneensä neljänsiksi. Maailmanlopun tunteita lisäsi se, että finaalissa pelasivat arkkiviholliset Tappara ja Jokerit.

Tampereen kaltaisissa kaupungeissa neljännet sijat saavat menestyksestä humaltuneen yleisön täyttämään keskustan kadut ja torit, mutta Turussa moista katastrofia tuskin halutaan kokea toista kertaa. Päävalmentaja Kari Jalonenkin muistaa varmasti kiusallisen hyvin, että TPS ei ole viiteentoista vuoteen seurannut kahta kertaa peräkkäin liigafinaalia sivusta. Viimeksi kun näin kävi, Juhani Tamminen sai lähteä ja antaa tilaa Hannu Jortikalle.

Tuleva viikko neljine kotiotteluineen näyttää kuinka koviksi Jalosen ja muun valmennusjohdon paineet ovat kääntymässä. Neljä kotivoittoa takaisi varmasti työrauhan ainakin joksikin aikaa. (mm)

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti