25.01.2002 | Urheilu

Perivihollinen tulee

Tällä hetkellä on vaikea uskoa, että vielä 1980-luvun lopulla Jokerit oli jääkiekon SM-liigan helsinkiläisjoukkueista se sympaattisempi. Tuolloin Jokerit taisteli kausi toisensa jälkeen putoamispeikkoa vastaan ja hassuihin paitoihin sonnustautunutta joukkuetta kuvailtiin, jos joku sen olemassaolon ylipäänsä muisti, lähinnä sellaisilla adjektiiveilla kuin lutunen, liikuttava ja surkuhupaisa.

Kaikki muuttui Hjallis Harkimon otettua ohjat 1990-luvun alussa. Teemu Selänteen johdolla joukkue vei mestaruuden 1992 ja sen jälkeen TPS – Jokerit olikin vuosikausia lähes idioottivarma veikkaus SM-liigan finaalipariksi.

Vaikka viime vuosina Jokerit on kunnostautunut lähinnä tippumalla hyvin menneen runkosarjan jälkeen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella SaiPaa tai Kärppiä vastaan, ja kuluva kausi on ollut TPS:n huonoin yli vuosikymmeneen, on sähköä varmasti jälleen ilmassa Jokerien saapuessa perjantaina Turkuun. Sanoohan jo vanha turkulainen sanontakin, että mieluummin annamme Kanada-maljan vaikka tamperelaisille kuin näemme sen Harkimon tai Raimo Summasen käsissä. (mm)

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti