Viestintäjohtaja Saara Malila rentoutuu Suomen satavuotisjuhlakiireistä pulahtamalla avantoon. (Kuvaaja: Bo Stranden)
17.02.2017 | Kevätlehti - Roope Lipasti

Saara Malilan kevättärpit Turusta

Kuluva vuosi on Turun viestintäjohtaja Saara Malilan näkökulmasta poikkeuksellisen kiireinen. Se johtuu ennen kaikkea Suomen satavuotisjuhlasta:

– Me olemme viestintäyksikkönä mukana monessa. Annamme myös taustatukea moniin tapahtumiin, vaikkemme niitä olisikaan sinänsä järjestämässä. Suurin yksittäinen tapahtuma on viidettä kertaa järjestettävä Tall Ships Races, jonne odotetaan heinäkuussa puolta miljoonaa kävijää – se on samalla koko maan suurin yksittäinen yleisötapahtuma. Toinen jännä uusi on heti Tall Shipsin jälkeen järjestettävä Europeade -kansantanssitapahtuma. Turkuun tulee yli 5000 tanssijaa ja Aurajoen ranta tulee olemaan hyvin värikylläinen kaikkine sen varren tapahtumineen, Saara Malila kertoo.

Kevätmenoiksi viestintäjohtaja nostaa nämä kolme asiaa:

1. Tom of Finland on koko kevään vahvasti esillä Turussa: teatterissa menee näytelmä, WAMissa on esillä Touko Laaksosen kuvia, Tom of Finland -elokuva on osin kuvattu täällä ja sen tekemisestä on näyttely Logomossa. Tähän kokonaisuuteen kannattaa ehdottomasti tutustua! Iloitsen myös siitä että se pitää samalla suvaitsevaisuuden teemaa yllä. Kiinnostusta onkin ollut ulkomaita myöten, etenkin Ruotsissa Touko Laaksonen on varsin tunnettu ja sieltä odotetaan sateenkaarituristeja tänne.

2. Die Kalewainen in Pochjola -oopperan ensi-ilta on 28.2. Logomossa. Kyseinen Karl Müller-Berghausin yli 120 vuotta unohduksissa ollut teos esitetään nyt ensimmäistä kertaa. Se on mielenkiintoinen!

3. Ispoon avanto & sauna. Olen nyt muutaman vuoden käynyt avantouimassa ja se on  sellainen kokemus, että avantoon jäävät aina viikon murheet. On myös aika huikea tunne kun siellä saunassa on sata ihmistä, se on mindfullnesia parhaimmilla.

Roope Lipasti

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti