Sojiku 4 esittelee Japania kahden nykytanssiteoksen sekä maan kulttuuriin ja yhteiskuntaan liittyvien luentojen voimin. Valokuva: Niina Airaksinen.


18.03.2011 | Tanssi

Sojiku huipentuu Manillassa

Nykytanssiteossarja Sojiku tuskin voisi huipentua ajankohtaisemmissa merkeissä. Japani on maailman huomion keskipisteenä juuri nyt ja kaikki tieto maan nykyhetkestä ja historiasta on varmasti enemmän kuin ajankohtaista myös kulttuurin kentillä.

Sojiku 4 esittelee Japania kahden nykytanssiteoksen sekä maan kulttuuriin ja yhteiskuntaan liittyvien luentojen voimin. Iltojen aikana nautitaan aitoa japanilaista teetä, sushia ja kuohuviiniä. Illat päättää yleisökeskustelu illan teemoista ja vaikutelmista. Väliajalla on esillä tanssivalokuvia ja myynnissä Japani-aiheista keramiikkaa.

Japanilaisuutta subjektiivisesti tutkiva sarja on koreografi Niina Airaksisen käsialaa. Neljännessä osassa nähdään myös japanilainen vastavierailu Yuzo Ishiyaman tilausteoksen CatB muodossa. Sojiku 4 on osa Turun 2011-kulttuuripääkaupunkivuoden virallista ohjelmistoa. (jn)

SOJIKU 4 – Suomalais-japanilainen nykytanssin ilta, Manilla-teatteri 22.-27. maaliskuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti