Suvi Teräsniska on nuori selkeälinjainen artisti, jonka iskelmissä on vahvat melodiat ja avoin kaihomielinen suomalaisuus. (Kuvaaja: Aki Roukala © Warner Music)
02.03.2012 | Keikka

Suomi-iskelmän väärinvoittajat

Iskelmäroskaa, huonoa musaa, huonoa tyylitajua. Suomi-iskelmän panettelu ns. vakavasti otettavissa musiikkipiireissä on melko huimaa etenkin kun ottaa huomioon, että esimerkiksi kansallisessa rockmusiikissa iskelmävaikutteita ei juuri pidetä vakan alla. Ville Valolle kunnioitus tyylilajien välistä veteen piirrettyä viivaa kohtaan on itsestäänselvää, samoin Olli Lindholmille ja Jussi Hakuliselle, jotka ovat tehneet iskelmäsymbioosista mittavan menestystarinan yhtyeilleen.

Suvi Teräsniska on yksi iskelmämaailman viimeisimmistä väärinvoittajista. Nuori artisti, jonka rikoksia ovat selkeälinjaisuus, vahvat melodiat ja avoin kaihomielinen suomalaisuus. Kansa arvostaa, tiedotusvälineet eivät niinkään. Ehkä asetelma kertoo enemmän mediasta kuin musiikin sisällöistä. Kansanvalistusasenteen ja rokkipolisoinnin ajan voisi hiljalleen julistaa päättyneeksi.

Todellisuus on todellakin tuolla ulkona. (jn)

Suvi Teräsniska, Galax lauantaina 3. maaliskuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti