Susanna Tapani. (Kuvaaja: Timo Jakonen)


29.11.2019 | Talvilehti - Kaupungin kosketus

Susanna Tapani on koukussa avantouintiin

Naisleijona viettää suuren osan vuodesta ulkomailla, mutta koti löytyy aina Turusta.

1. Impivaaran jäähalli

Talvisin en ehdi käydä oikein muualla kuin jäähallissa, koska treenaan kaksi kertaa päivässä. Olen miettinyt, pitäisikö siirtää osoite Impivaaraan (nauraa).

Muutin 16-vuotiaana Laitilasta Turkuun urheilulukioon. Olen siitä asti käynyt Impivaaran jäähallissa. Se on tunnelmallinen, vanha harkkahalli. Hyvä jää, tykkään treenata siellä. Toinen kotihallini on Raisiossa, koska olen pelannut teinistä asti ringetteä RNK:ssa.

2. Littoistenjärvi

Tämä on lempipaikkani sekä kesäisin että talvisin. Olen käynyt muutaman vuoden ajan pari kertaa kuukaudessa avannossa. Olen siihen aivan koukussa! Se toimii urheilun jälkeen palauttavana, mutta saunomaan on kiva mennä myös vapaailtana kavereiden kanssa.

Olen testannut myös Uittamon ja Ruissalon avannot, mutta Littoisten Järvelä on tunnelmaltaan paras. Siellä on kolme eri saunaa, hieno ranta ja kynttiläiltoja.

3. Ravintolat

Kun asuin jokirannassa, kävin usein ravintola Nooassa. Sen kattoterassille vien myös aina Turkuun saapuvat kaverit. Treenien jälkeen syön lounaan Jesse’s Dinessa Länsikeskuksessa, joka on lähellä Impivaaran jäähallia.

Pelasin viime kaudella TPS:n naisten liigassa, nyt Mestiksessä TPS:n B-juniorien joukkueessa. Olen pelannut poikien kanssa viimeksi silloin, kun aloitin jääkiekon, eikä Laitilassa ollut tyttöjen joukkuetta. Tämä on paras kausi tähän mennessä.

Pelaamisen ohella työskentelen TPS:ssä muun muassa tyttökiekon kehittäjänä ja valmennan lapsia sekä olen Turku-Pesiksen toiminnanjohtaja. Pelaamisesta ei oikein saa palkkaa, joten on tehtävä osa-aikatöitä.

4. Wärtsilän vanhat nosturit

Telakkaranta on kivaa aluetta, joka muuttuu, kun koko ajan rakennetaan lisää. Olen tehnyt monet iltalenkit joen varrella.

Korppolaismäellä on tietty spotti, jonne kiipeän aina ottamaan kuvia. Sieltä aukeavat kivat maisemat merelle.

5. Laitila

Perheeni asuu edelleen Laitilassa, paitsi pikkuveljeni muutti viime syksynä Turkuun. Hän asuu aivan Impivaaran jäähallin vieressä.

Laitilaan lähtiessä tuntuu kuin menisi lomalle. Maaseudun rauhassa tulee urheiltua paljon, ja meillä on siellä kesämökkejä. Lapsuudessa vietimme paljon aikaa luonnonjäällä: isä ja veli pelasivat jääkiekkoa, me syöttelimme äidin kanssa rinkulaa.

Harrastin nuorena ringeten lisäksi yleisurheilua ja pesäpalloa. Jääkiekon aloitin yläkoulussa. Jääkiekko on ringetteä suoraviivaisempaa, mutta pidän lajin fyysisyydestä.

6. Ruissalo

Ruissalossa olen niin ihastellut palauttavilla kävelylenkeillä ruskamaisemia kuin pulahtanut avantoonkin, mutta tärkeimmät muistot ovat Ruisrockista.

Olin festivaalilla ensimmäisen kerran lukiolaisena. Siitä on tullut kesän perinne ja kohokohta. Ruissi-kerrat alkavat mennä jo sekaisin, kun on aina samalla kaveriporukalla ja samat esiintyjät!

7. Ravintolalaiva Donna

Jokilaivat ovat Turun juttu. Talvisin en ehdi käydä missään treenien ja pelien lisäksi, mutta kesäisin ei ole viikonloppuharjoituksia. Jos sitten menen viihteelle, Donnalla on kiva käydä tuulettumassa. Siellä näkee aina tuttuja.

8. Kupittaanpuisto

Asun puiston kupeessa. Kupittaalla voi harrastaa melkein mitä tahansa urheilulajia. Opiskelin myös Turun AMK:n Lemminkäisenkadun toimipisteessä urheilujohtamisen ja markkinoinnin tradenomiksi. Opintojen välissä olin vuoden Pohjois-Dakotan yliopistossa Yhdysvalloissa.

Etsin tällä hetkellä omistusasuntoa. En osaa kuvitella asuvani muualla kuin Turussa. Vaikka lähtisinkin ulkomaille pelaamaan, tulisin kauden päätyttyä aina tänne.

Haastattelu: Ellinoora Sandell
Kuva: Timo Jakonen

Kaupungin kosketus -sarjassa ihmiset ja Turku kohtaavat.

 

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti