Matts Leiderstam: The Eruption of Vesuvius (2000)


01.10.2010 | Näyttely

Taide vie tiloihin

Ihan Penrosen portaita ei Taidemuseo pysty kävijälle tarjoamaan, mutta likeltä liippaa. Taidemuseonmäelle tänä syksynä kiipeävälle on päättymättömästi mihinkään johtamattomien portaiden  sijaan tarjolla ikkunoita, kurkistusluukkuja ja käytäviä monenlaisiin maailmoihin.

Mediataiteilija Hanna Haaslahden Old and New Exits -näyttelyssä kävijä joutuu itse etsimään sokkeloisesta tilasta ulospääsyä.  Tilan muuntuminen on kokemus sinänsä, mutta kokonaisuuteen kuuluu myös kaksi teosta, jotka ovat olemassa vain vuorovaikutuksessa katsojan kanssa. Pimiössä liettualainen Gintaras Makarevičius avaa yhden yhteisen ikkunan sodalle ja perhe-elämälle videokollaasissaan Siperian testamentti.

Päänäyttelyssä ruotsalainen Matts Leiderstam rakentelee siltoja menneisyyden ja nykyisyyden välille rinnastamalla alkuperäisteoksia toisiinsa, kopioihinsa ja yhdistämällä niihin muuta materiaalia. (ae)

Turun taidemuseon uudet näyttelyt. Matts Leiderstam: Täältä nähtynä, 1.10.-16.11. Gintaras Makarevičius: Sibiro testamentas & Hanna Haaslahti: Old and New Exits, 1.10.-14.11.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti