Johanna Ehrnrooth: Laterna Magica (1999).


13.02.2009 | Näyttely

Häikäisty WAMissa

Kuvajaiset ja heijastukset peilaavissa pinnoissa ovat kiehtoneet ihmisiä kaiketi aina. Taiteilijat ovat usein kuvanneet peilin mahdollisuuksien tilana, unen ja toden maagisena rajapintana.

Häikäisevää! -näyttelyyn on koottu peiliteemaa käsitteleviä ja heijastavia materiaaleja käyttäviä teoksia yli sadan vuoden ajalta. Mukana on suomalaista taidetta Gunnar Berndtsonin kaltaisilta vanhoilta maalarimestareilta sekä maalauksia, veistoksia, valokuvia ja videoteoksia nykytaiteen nuoren polven tekijöiltä.

Kuvanveistäjä Eero Hiirosen 70-vuotisjuhlanäyttely Virettä ja välkettä nivoutuu osaksi teemanäyttelyä. Peilikollaasien ja teräsveistosten pioneeri on tutkinut veden liikettä 60-luvulta lähtien.

Studiossa kohtaavat kaksi tulkintaa J.L. Runebergin Vänrikki Stoolin tarinoista, Albert Edelfeltin kansallisiksi ikoneiksi muodostuneet ja ruotsalaisen nykytaiteilijan Ernst Billgrenin kuvitukset. (te)

Häikäisevää! sekä Eero Hiironen: Virettä ja välkettä – Wäinö Aaltosen museo 13.2.-24.5. Vänrikki Stool – WAM:n Studio 13.2.-19.4.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti