Ochre Room tulee Tampereelta, mutta kuulostaa USA:n keskilännen alt.folkilta kiireestä kantapäähän. (Kuvaaja: Mikko Huotari)


02.11.2012 | Keikka

Tampere, Michigan

Amerikkalaisen lauluperinteen ja skandinaavisen melankolian yhdisteleminen ei ensialkuun tunnu järin potentiaaliselta idealta mutta toisin kävi. Ochre Room tulee Tampereelta, mutta kuulostaa USA:n keskilännen alt.folkilta kiireestä kantapäähän. Ei suurikaan ihme, että bändistä puhutaan positiivisia myös kansainvälisilllä markkinoilla. Bändi on autenttinen pala americanaa, mutta tällä kertaa pohjoismaisella hipsterisimillä kuorrutettuna.

Musiikillisia verrokkeja tuskin täytyy hakea Sufjan Stevensiä tai Midlakea ja Fleet Foxesia kauempaa. Pelissä ovat myös alan todelliset juuret, haastatteluissa bändi viittaa mielellään varhaiseen viime vuosisadan alun bluesiin ja folkiin Woody Guthriesta alkaen. Ja miksi ei viittaisi, 2000-luvun vaihtoehtofolkmiehet ovat postmodernismeineen lopulta enemmän tai vähemmän tradition jatkajia pula-aikojen USA:sta startanneessa kehitystarinassa.

Myös konseptointina Orche Room on malliluokkaa. Ajopuuteorian aika on bänditoiminnassakin ohi, nyt tarvitaan musiikin ohella myös tarkkaa kokonaiskuvan hallintaa kiireestä kantapäähän. (jn)
 
Flavour Of The Month: Ochre Room, Henri Koskiniemi + FOTM DJ team. Pikku-Torre perjantaina 2. marraskuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti