30.05.2008 | Kesälehti - Tero Väärä

Tästä tuli nyt poliisiasia

Erään täkäläisen perheen naapuritaloon muutti vuodenvaihteessa uudet asukkaat. Sen kummemmin heidän kanssaan ei oltu seurusteltu, kun on metsääkin välissä. Muutamia kertoja tiellä törmäillessä oltiin kuitenkin tervehditty.

Maaliskuussa uudet naapurit olivat kiikuttaneet postilaatikkoon viestilappusen: "Hyvä naapuri, voisitko lakata pitämästä hevosiasi siinä tien vieressä olevassa aitauksessa, kun lapset kulkevat siitä ohi kouluun. Hyvin usein toinen hevosista esittelee 'elintään' kaikkien nähden. Ei ole lapsista mukava nähdä tuommoista koulumatkalla, ties miten vahingollisesti vaikuttaa pienimpien mieleen. Terveisin naapurisi."

Ensimmäisenä mieleen tuli, että koko juttu on pilaa. Ja kuinkas sitten suu pannaan, kun lehmätkin pitää laittaa tisseineen tienvarteen. Vai pitäisikö namusetäruunalle pitää puhuttelu, ettei sitä vehjettä esitellä enää ohikulkijoille. Vai kalukukkaroko sille  pitäisi ommella? Perheen emäntä kuitenkin päätti mennä tapaamaan uusia naapureita, mutta matkalla pokka petti pahemman kerran. Että tässä sitä ollaan menossa naapuriin keskustelemaan hevosen munasta. Asiaa piti lykätä tuonnemmaksi.

Iltalenkillä naapurin emäntä sitten tuli vastaan ja töksäytti, että olikos lappunen tullut perille. Kyllä oli. Kun aiheesta ei meinannut saada aikaan asiallista keskustelua, naapuri hermostui. Lapsetkin ovat esittäneet kiusallisia kysymyksiä. Hänen on ollut pakko valehdella, että kyseessä on umpisuoli. He ovat muuttaneet sentään maalle ja kuvittelivat, että täällä on lapsien hyvä varttua ilman kaupungin haihatuksia. Ja asiasta ilmoitetaan poliisille kuvien kera. Piste.

Kaamea uhkaus toteutuikin ja mustamaija ajoi seuraavana päivä pihaan. Vähän huvittuneena perheen emäntä pohti, josko ruuna nyt viedään käsiraudoissa kamarille. Poliisit olivat tulleet siinä uskossa, että mieshenkilö olisi esitellyt kalleuksiaan tienlaidassa.

Väärinkäsityksen selvittyä toisen virkavallan edustajan pokka petti kirjelappusta lukiessa. Toinen sai pidettyä naamansa peruslukemilla. Kaksikko kävi vielä tovin keskustelemassa naapurissa ja palasi ilmoittamaan, että kaikki on kunnossa. Toivottelivat hyvät jatkot ja lähtivät.

Teksti: Tero Väärä

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti