30.11.2007 | Joululehti

Te kysytte, Marjatta vastaa!

Olen sattumalta saanut tietooni tai arvellut, että koirani aikoo antaa minulle joululahjaksi Harrodsilta ostetun jalokivikoristetun hatun. Itse kuitenkin haluaisin mieluummin ihan tavallisen suomalaisen lakin tai pipon. Mikä neuvoksi, en haluaisi loukata koirani herkkiä tunteita?
– Jari S.

Minunkin vainuni sanoo, että strassikoristeltu lierihattu sieltä on tulossa. Nyt lienee parasta vain ottaa asia puheeksi. Tiedän, että se on hyvin vaikeaa ja psyykkisesti kuormittavaa, mutta ei tässä muu nyt auta. Kerran se vain kirpaisee. Pitäkää mielessänne se joulunjälkeinen uhkakuva, jossa joudutte tuon kimallelakin nostamaan päänne katoksi joka ikinen aamu koiranne odottavien silmien edessä (ja kävelemään se päässänne ainakin nurkalle asti). Voimia ja uskallusta rynnäkköön!

Onko totta, että joulukuusi juo paljon vettä?
– Albert E.

Ei, se ei ole totta. Joulukuusi on eloton luontokappale sen jälkeen kun se on sahalla katkaistu eikä näin ollen juo yhtään mitään. Sitä voidaan verrata leikkokukkiin, jotka katkaisun jälkeenkin jatkavat kukoistustaan jonkin aikaa, ja joita tietyt toimenpiteet, kuten varren leikkaus ja veden lisääminen jossain määrin tukevat. Jos kuitenkin, ja tämä on äärimmäisen hypoteettinen ajatuskokeilu, kuusi joisi, se todennäköisesti joisi mieluummin viinaa.

Kuinka monella kielellä paavi oikein osaa toivottaa hyvää joulua? Entä sinä, Marjatta?
– Nimim. Rohkenen epäillä

Hatarien tietojeni mukaan paavi ei suinkaan osaa kaikkia maailman kieliä, sehän olisi sula mahdottomuus. Kenenkään pää ei moista kielimyrskyä kestäisi. Paavin voitoksi on kuitenkin luettava se, että hän osaa lukea paperista joulutoivotuksen arviolta ehkä 578 kielellä. Näin kaikki toivotusta janoavat voivat sen omalla kielellään vastaanottaa. Minä puolestani osaan toivottaa hyvää joulua vain omalla kielelläni, mutta teen sen vähintään yhtä vilpittömästi!

Marjatta on Mobilen monivuotinen avustaja ja labradorinnoutaja.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti