Turussa odotetaan HCD:n puolustuksen pitävän, eikä toivota mitään ihmettä kevään ratkaisupeleissä.


18.03.2005 | Käsipallo

Voittaako Goljat?

Urheiluihmisiä ovat aina kiehtoneet Daavidin ja Goljatin, eli ylivoimaisen ennakkosuosikin ja ennalta häviöön tuomitun haastajan kohtaamiset. Normaalilla myötäelämisen kyvyllä varustetun ihmisen sympatiat ovat aina olleet tietysti pienemmän ja heikomman puolella. Poikkeuksen sääntöön tuovat tilanteet, joissa oma suosikkijoukkue on noussut asemaan, missä tappio ei ole edes mahdollisuus.

Suomalaisessa käsipallossa HC Dennis ja Karjaan BK-46 ovat pitkään olleet ne jättiläiset, joiden varjossa muiden on täytynyt elää. Alkukaudesta näytti, että HC Dennis jyrää mestaruuteen vaikka puolivauhdilla, mutta loukkaantumiset ja muiden joukkueiden vahvistuminen ovat aiheuttaneet sen, että jotkut uskovat ihan vakavissaan mestarin tulevan Turun – ja jopa Karjaan – ulkopuolelta.

Koska Aurajoki on kuitenkin aina muita vesistöjä sakeampi, niin mitään ihmettä käsipallokentällä ei Turussa toivota. Esikuvanaan HC Denniksen pelaajat voisivatkin kevään ratkaisupeleissä pitää vaikkapa Intian takavuosien maahockey-joukkuetta, joka vuosina 1928-56 voitti yhtään tappiota kärsimättä kuusi perättäistä olympiakultaa käsittämättömällä maalierolla 178-7. (mm)

Käsipallon miesten SM-sarjan playoffsien 3. välieräottelu HC Dennis – SIF sunnuntaina 20. maaliskuuta, Samppalinnan palloiluhalli. SM-sarjan finaalit alkavat keskiviikkona 30.3. Mestari on selvillä viimeistään 9.4.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti