19.02.2016 | Kevätlehti - pääkirjoitus

Vuoden paras hetki

Kevät on vuodenajoista paras. Se hetki kun yhtäkkiä käsittää, ettei olekaan koko ajan pimeää, ja kun menee ulos, aurinko lämmittää jo vähän. Räystäät tippuvat (meillä ihan konkreettisestikin, siinäpä kesäksi korjauspuuhaa). Siellä täällä maa on jo paljas.

Kevät on lupausten ja toiveiden vuodenaika. Se on aika vähän ennen. Se on odotusta parhaimmillaan. Tympeä talvi on takana ja neljän asteen lämpö tuntuu hyvältä. Juhannuksena samaa lämpötilaa sitten jo vähän sadattelee.

Kevät onkin hienoa ennen kaikkea siksi, koska silloin aloitetaan asiat alusta. Ja kun aloitetaan alusta, kaikki on mahdollista. Maailma on avoin. Mitään ei ole menetetty, mitään ei ole munattu, mihinkään ei ole kyllästytty. Kesä on edessä. Loma on edessä – siitä on jäljellä jokainen päivä, tunti ja sekunti.

Kevät on kuin vastavilloitettu talo, joka on herkullisennäköinen ja josta voi vain kuvitella kuinka hieno siitä kohta tulee kun sinne päästään asumaan. Vielä ei ole vesivahinkoja! Vielä ei ole yksikään lista vinossa!
*
Kevään juhlatkin ovat parempia kuin syksyn. Pääsiäinen päihittää joulun mennen tullen: ei tarvitse ostaa lahjoja, suklaamunat ja punaviini riittävät. Neljä päivä rauhaa, josta jouluna ei ole tietoakaan.

Ja vappu! Voittaa pikkujoulun 6-0. Vappuna saa hyvällä tuurilla nauttia auringosta ja piknikistä. Kaikilla on hyvä meininki, kun taas pikkujouluna oksennellaan taksijonossa.

Ja kaiken kukkuraksi kevät päättyy siihen, että pääsee ylioppilaaksi, saa päästötodistuksen, alkaa kesätauko opiskeluissa tai jos on jo työelämässä, niin jonkinlainen kesämökkikausi nyt kuitenkin.

Ja se kaikki on juuri nyt edessä. Nautitaan!

Roope Lipasti,
Mobilen kausilehtien päätoimittaja

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti