Suomalaisnäkökulman lisäksi Iisan ilmaisussa brittiperinteen vaikutus on ilmeinen. (Miikka Lommi)


28.02.2014 | Keikka

Iisi Ii

PMMP:n laitettua pillit pussiin jäi markkinoille selvästikin Iisan mentävä aukko. Reginan solistina tutuksi tulleen laulajan naisnäkökulma, persoonallinen laulaminen ja elektronisen musiikin atmosfääri paikkaavat olennaisella tavalla Paulan ja Miran jälkeensä jättämää tyhjiötä. Mielenkiintoista muutenkin, että 2010-lukulaista suomalaista pop-kerrontaa kuullakseen yleensä täytyy kääntyä naisartistien puoleen. Metallimiehet ja iskelmälliset R&B-yrittäjät ovat niiiiin last season.

Suomalaisnäkökulman lisäksi Iisan ilmaisussa brittiperinteen vaikutus on ilmeinen. Ysärivuosilta soolotuotantoonkin on tarttunut roppakaupalla St. Etiennen kaltaista älykkötyylittelyä. Lopputulos on siinä määrin freesiä, että sitä on soitettu maamme rajojen ulkopuolellakin. Todistajalausunnot kertovat USA:n collegeradioiden kiinnostuneen Reginasta ja sen nokkahahmosta jo aiemmin.

Postmillenniaalista ajankuvaa ja toimivaa vaihtoehtopoppia halajaville Iisan Turun keikassa on kokoontumisajon makua. Eipä muuta kuin hipsterifillari baanalle ja lisää kahvia hillopurkkiin. (jn)

Iisa, Klubi lauantaina 1. maaliskuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti