1800-luvun Ranskassa, köyhyyteen syntynyt Jean-Baptiste Grenouille (Ben Whishaw) löytää tiensä legendaarisen hajuvesimestarin (Dustin Hoffman) oppiin.


19.01.2007 | Elokuva

Parfyymi

Patrick Süskindin samannimiseen bestselleriin vuodelta 1985 perustuva elokuva kertoo nuorukaisesta, joka syntyy ilman omaa hajua ja jolle siitä syystä kehittyy erityslaatuinen hajuaisti.

1800-luvun Ranskassa, köyhyyteen syntynyt Jean-Baptiste Grenouille löytää tiensä legendaarisen hajuvesimestarin (Dustin Hoffman) oppiin. Tämän opastamana nuorukainen matkustaa Grassen kaupunkiin, jossa kunnioitettu rouva Arnnulf opastaa häntä rasvassa imeyttämisen jalossa taidossa. Samalla Grenouille kiinnostuu erään nuoren neidon (Rachel Hurd-Wood) neitseellisestä tuoksusta. Lopulta pakkomielle ja kalvava intohimo ajavat nuoren nokkamestarin synkille poluille.

Sekä Stanley Kubrick, Martin Scorsese, Ridley Scott että Tim Burton ovat kukin olleet kiinnostuneita tämän hajuelokuvan tekemisestä, mutta ovat luopuneet asiasta koska ovat todenneet sen ylittävän mahdollisen rajat. Haasteeseen on nyt tarttunut saksalaisohjaaja Tom Tykwer. (ae)

Parfyymi, ensi-ilta perjantaina 19. tammikuuta – Kinopalatsi 2.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti