Ei maar ny loppu löhöily tutkii turkulaista yhteishenkeä. (Kuvaaja: Jan Merilä)


07.09.2012 | Teatteri

Tämä on totta

Todellisuuden tutkimuskeskus (TTK) on 2000-luvun taitteessa perustettu, toistaiseksi vielä varsin pääkaupunkipainottunut ryhmittymä, jonka lähtökohtana on todellisuuden havainnointi, kyseenalaistaminen ja sen aktiivinen uudistaminen.

Todellisuutta tutkitaan esityksissä, jotka pyrkivät laajentamaan ja rikkomaan vallitsevaa todellisuuskäsitystä ja siinä samalla tarkastelemaan oman taiteenalansa, esitystaiteen, rajoja ja määritelmiä.

Ohjaaja Janne Saarakkalan Suomi-projektin aiemmat kartoitukset on tehty Joensuussa, Lahdessa, Porissa ja Lappeenrannassa, nyt tutkimuskohteena on Turku ja teemana talkoohenki. Saarakkala työryhmineen tutkii turkulaista yhteishenkeä dokumentaarisessa Ei maar ny loppu löhöily -esityksessä mm. jousiampujien ja Wagner-entusiastien näkökulmasta, muttei unohda kokoomuslaista tai ekologisen yhteisöasumisen näkökulmaakaan. (ae)
 
Maria Kilpi: Ei maar ny loppu löhöily – Todellisuuden tutkimuskeskuksen Suomi-projekti osa VII. Ensi-ilta Turun kaupunginteatterin Sopukassa keskiviikkona 12. syyskuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti