Ippe Nilsson & Supertrash eli Ippe Nilsson (vas.) & Jani Vuorela esiintyvät Anniskeluliike Portissa perjantaina 16. tammikuuta. (Kuvaaja: Timo Kulmala)
09.01.2015 | Festivaali

Turku by southwest

Turku Band Festival ei koreile nimellään mutta sisällöltään tapahtuma on mielenkiintoinen. Pidennetty viikonloppu musiikkialan paneelikeskusteluja ja livekonsertteja. Melko pitkälti juuri sitä mitä lääkäri on Turulle suositellutkin: omaehtoista tekemistä ikuisen voivottelun sijaan. Hankkeen takana ovat Turku Rock Academy, TELMU ja Turun Klubi.

Se kehittyykö Turku Band Festivalista pysyvä nimike Turun tapahtumakartalle jää nähtäväksi. Janan ääripäässä on South By SouthWestin kaltainen megatapahtuma, joka kerää siipiensä alle paikalliset, kansalliset ja jopa kansainväliset toimijat showcaseineen. Toisessa ääripäässä taas on pienuutensa kutistuva kuriositeetti, joka hiipuu rahoituksen puuttuessa. Kävi miten kävi, toivottavaa on, että tapahtuma kehittyisi luonnollista tietä ilman väkinäisiä subventointeja.

Tilausta uusia visioita ja bisnessuhteita luoville tapahtumille joka tapauksessa on. Turku on menettänyt juuri Sue-lehden alan toimija-arsenaalistaan. H2Ö:tä lukuunottamatta paikalliset merkkitapahtumat ovat joko huonossa hapessa tai ulkopaikkakuntalaisten nimissä. Ala on rajussa muutoksessa. Jottain tarttis tehrä, nähdään Turku Band Festivalissa. (jn)

Turku Band Festival 14.-17.1.2015, useita esityspaikkoja. Koko ohjelmisto, ks. linkki ohessa.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti