Ainoa Tuomoon liittyvä vika on vastuksen puute. (Kuvaaja: Ville Malja)
14.11.2014 | Keikka

Vain vastus puuttuu

Ainoa Tuomoon liittyvä vika on vastuksen puute. Mies on laulajana loistava, biisintekijänä täysosuma ja hän silminnähden ymmärtää tyylin päälle.
 
Se mikä puuttuu, on vertaiskilpailu. Suomessa mies on vailla vastusta eikä uratarina välttämättä kehity siinä tahdissa kuin olisi suotavaa. Lahjoja olisi kuuhun etenemiseen saakka.
 
Tällä viikolla miljoonan dollarin soul-ääni esiintyy Tiirikkalassa. Se on hienoa, mutta samaan aikaan Prättälän talentti viittaa enemmänkin Logomoon tai HK Areenalle.
 
Jotain on siis neljän albumin kohdalla tehty väärin. Ja mikä todennäköisintä, operoiminen vain Suomessa ei isoja lavoja avaa muuallakaan.
 
Ehkä kyse on tuoreimman levyn tuotannollisesta horjumisesta. Ehkä suomalaisesta itsetunnon puutteesta. Ehkä kansainvälisen popteollisuuden rakennemuutoksista. Ehkä lahjakkuuden jakamisesta liian moneen pikkuprojektiin.
 
Jotain tulisi kuitenkin tehdä, tämän tason talentin on turha hautautua trendikuppiloiden nurkkiin. Osaaminen toista tasoa ja kuuluu isompiin ympyröihin. Tuomo, go ahead and do your thing. (jn)
 
Tuomo, Markus Perttula – Tiirikkala lauantaina 15. marraskuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti