Linda Wiklund. (Kuvaaja: Timo Jakonen, 2015)
22.05.2015 | Kesälehti - Kaupungin kosketus

Naantalin Wiklund

Näyttelijä Linda Wiklund, 26, palasi Teatterikorkeakoulusta kotiseudulle Emma-teatteriin kesätöihin. Hänen Turussaan uidaan, näytellään – ja kyllä se Wiklundkin siihen hiukan liittyy.

1. Turun rautatieasema
Olen viettänyt varmaan kymmenesosan viime aikojen elämästäni junissa. Menen koko ajan ees taas akselilla Helsinki-Turku-Tampere. Opiskelen Teatterikorkeakoulussa kuudetta vuotta, joten asun Helsingissä. Olen alun perin turkulainen joten vanhempani ja ystäväni ovat paljon täällä – minkä lisäksi olen nyt kesän Emma-teatterissa Naantalissa. Poikaystävä taas asuu Tampereella joten siksi tulee käytyä siellä. Etenkin pari ensimmäisenä vuonna Helsingissä minulla oli jatkuvasti järjetön ikävä Turkuun ja kävin täällä joka viikonloppu.

2. Turun Nuori Teatteri
Menin sinne 12-vuotiaana peruskurssille, ja siitä tuli vähän niin kuin toinen koti nuorena. Teatterilla kuluivat kaikki arkipäivät iltaan saakka. Harjoiteltiin paljon ja monista ystävistä on sittemmin tullut myös kollegoita. Siellä opittiin muun muassa kurinalaisuutta ja aikataulujen merkitystä. Se oli hyvä koulu. Paljon niihin aikoihin liittyy myös kasvamista ja kapinaa. Ensimmäinen roolini oli sirkushevosena.

3. Palatsi
Ennen kuin siirryin teatterin pariin harrastin tanssia Taina Kovalaisen tanssikoulussa. Siitä on paljon hyötyä myös näyttelijän ammatissa, vahvuuteni näyttelijänä ovat juuri fyysisessä ilmaisussa – ja siinä tanssi on auttanut. Minua kuitenkin kiinnostivat enemmän tarinat, joten valinta oli helppo, kun molempia ei millään ehtinyt tehdä.

4. Moisio
Olen Moisiosta kotoisin, ja isäni asuu edelleen siellä. Moisiossa on hienot metsät ja kalliot, joille ei saanut mennä ja joille tietenkin mentiin ja joilta sitten aina joku vähän putosikin. Yläasteen kävin Kastussa ja lukion Juhana Herttuassa. Olisin halunnut mennä Kallion ilmaisutaidon lukioon, mutta äiti oli silloin eri mieltä. En ole koskaan pitänyt koulusta erityisemmin. Äidinkielestä tykkäsin, lukemisesta ja kirjoittamisesta.

5. Samppalinnan uimala
Siellä aion viettää paljon aikaa nyt kun saan olla kesän Turussa. Uiden, löhöillen ja lukien. Aika paljon se minun lukemiseni tosin on vuorosanojen pänttäämistä. Ja jos luen kirjoja… Nyt viimeksi luin Antti Holman Järjestäjän Se oli hyvä.

6. Kauppatori
Siihen liittyy paljon muistoja, sillä siellä aina norkoiltiin nuorempana kun odotettiin bussia teatteritreeneistä kotiin. Se on mukava tori koska sieltä saa niin sapuskat kotiin kuin eväät uimalaan. Iltatori oli myös kiva.

7. Börs
Olin siellä baarimikkona ja tarjoilijana ikävuosina 18-21. Tarjoilemisesta en niinkään pitänyt koska näytti olevan niin, että ihmisillä oli kauheasti huomautettavaa kaikenlaisista pikkuasioista. Baarimikon homma sen sijaan oli mukavaa. Olen kaikkiaan kova tekemään töitä ja uskon, että työt poikivat lisää, kun hoitaa tonttinsa hyvin. Ja nyt olen vielä siinä onnellisessa asemassa, että saan tehdä työtä jota rakastan ja jota kohtaan minulla on suuri palo. Työ on kuitenkin niin suuri osa elämää, että olisi kauheaa ellei pitäisi siitä.

8. Ruissalo
Ruissalossa minua kiehtovat hyvät lenkkipolut ja uimarannat. Itselleni juoksu on se juttu kesäisin, talvisin käyn salilla, uimassa ja joogaan. Tänä vuonna menen ehkä ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen Ruisrockiinkin. Myös karavaanarialue on hieno – olen siellä sitten itsekin jonkin verran ollut, koska isäpuolellani on asuntovaunu.

9. Emma-teatteri
Minulle ihan soitettiin ja tarjottiin osaa Hockey-Night –näytelmästä. Tai osia, sillä jokainen näyttelee monta roolia. Itselläni on muutama miesroolikin – täytyy harjoitella imitaatiotakin. Jääkiekosta en toisin tiedä mitään.

Bonusrasti: Wiklund
Niin kuin sukunimestä voi arvata, Wiklundin tavaratalo tosiaan liittyy sukuun. En tunne kovin tarkkaan sitä historiaa mutta se meni kai niin, että isoisän isosisä Akseli Wiklund perusti sen ja se myytiin osuuskaupalle 1956. En siis ole rikas perijätär. Tietääkseni ainakaan.

Roope Lipasti
Kaupungin kosketus -sarjassa ihmiset ja Turku kohtaavat

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti